skgk-logo

SKJEBERG GOLFKLUBB

logo-golfbox2
Seier til seniorene fra Skjeberg

Seier til seniorene fra Skjeberg

Skjeberg gikk i helgen av med seieren i NSG lagserie. Laget bestod av kaptein Rune Henriksen, Freddy Gjøs, Cato Lauritzen og Tore stokkan.

Her forteller kaptein Rune Henriksen om helgens prestasjon:

Etter å ha vunnet kvalifiseringen gjennom 6 tette borte og hjemmekamper mot Huseby & Hankø, Borregaard, og Askim i perioden mai til august, var det en tent gruppe som tok veien til Hakadal Golfklubb for å kjempe om trofeet og forsvare vår 3'dje plass fra i fjor. 

Gruppespillet, hvor vi møtte Ullensaker GK, Haga GK og Drammen GK, gikk over tre tøffe 9-hulls runder med best-ball og single match. Etter tildels overbevisende spill fra laget vant vi vår pulje med samme poengsum som Ullensaker, og ble dømt foran på flere hull seire. 

Etter gruppespillet var det et team full av selvtillit som fikk gleden av å møte Nøtterøy GK til semifinale. Nøtterøy GK ble også litt små for et Skjeberg GK som nå var i riktig godt driv og vi vant fortjent. 

Værmessig var lørdagen en utfordring for alle. Dagen startet med et voldsomt regnvær som gjorde alt og alle våte, men i løpet av formiddagen snudde været til 20’C og solskinn fra blå himmel. 

Men hvor lenge var Adam i Paradis, for midt under semifinalen på en sen lørdag ettermiddag kom nok et voldsomt regnskyll som overrasket de fleste av oss. Det var derfor en våt, men særdeles fornøyd gjeng som kunne notere seg nok en seier og klar for finalespill på søndag. 

Om været var vanskelig på lørdag, var det ingenting i forhold til det været vi skulle oppleve under søndagens finale mot Asker GK. 

Så under tøffe værforhold med MYE regn og vind ble det til slutt Skjeberg som kunne slippe jubelen løs etter søndagens Finalespill. 

Selv om et slutt resultat på 5-2 kan tyde på at det var en overlegen seier til Skjeberg var det 3 tette matcher hvor Best-ball teamet vant begge sine matcher (9 front + 9 back), men med særdeles liten margin, og som ga oss 3 viktige poeng. 

Single teamet vant henholdsvis 9 front og 9 back hver seg, og sikret dermed 2 poeng til en seier som samtidig brøt det hegemoniet Hauger GK og Haga GK har hatt de siste årene.

Skjeberg laget besto av Per Gjerstad(lørdag), Cato Lauritzen(søndag), Freddy Gjøs, Tore Stokkan og Rune Henriksen (kaptein) og synes faktisk vi representerte Skjeberg på en utmerket måte og kommentaren fra Asker etter finalen var at de vant sølv i år. 

Har blitt fortalt at dette er en av de største seirene Skjeberg GK har i år totalt sett, så er veldig stolt av å fått gleden av å lede laget denne finalehelgen.