Junior Lag NM

For første gang på flere år stilte vi med både gutte og jentelag i Junior Lag NM som ble arrangert på Miklagaard golfklubb 28. og 29. juni.

9 forventningsfulle og spente juniorer reiste til Miklagaard tirsdag 27. juni for innspill. Ingen av våre juniorer hadde spilt banen før, så dette var nyttig og lærerikt. Etter 18- hull i stålende solskinn reiste vi fornøyde og klare til hotellet. Sammen med juniorene var også mange av foreldrene (totalt var vi 20 stk), noe som er blitt klubbens varemerke. Ingen andre klubber har en så stor heiagjeng på sidelinjen. Etter en hyggelig kveld med taktikkprat og laguttak gikk vi tidlig til sengs for å være uthvilte og klare.

Ingen av våre lag hadde store ambisjoner for årets Lag NM. Dette skulle være læring, da ingen hadde deltat i NM tidligere. Siden NM spilles uten hcp, og våre lag lå i nedre skikt i forhold til hcp, var vi alle enige om å gjøre så godt vi kunne og være fornøyde med det. Nivået blant endel av lagene vi skulle konkurrere mot var veldig bra.

Jentelaget

På jentelaget var Oda Juliussen, Hedda Andersen og Marion Thunæs tatt ut. I tillegg hadde de med seg Anne-Linn Fjærvik som reserve og motivator. I foresome matchen startet Hedda og Marion veldig bra (+25). Med to/tre dårlige hull var resten av rundet meget bra. I bestballmatchen gikk Hedda og Oda også en meget bra runde. Dessverre ble det gjort en liten (ubetydelig) feil med scorekortet, som førte til 33 slag i tilleggsstraff. Heldigvis for turneringsresultatet fikk ikke dette konsekvenser for den endelige plasseringen, da det var 52 slag opp til plassen forran. På siste dag gikk alle jentene og spilte veldig bra. De to som fikk tellende score senket sitt hcp, og da kan vi konkludere med "særdeles godkjent". Gratulerer med en god 7. plass av totalt 10 lag. Jentene er med det resultatet også Østfolds beste jentelag.

Guttelaget

På guttelaget var Snorre Wallentin, Morten Hvidsten, Benjamin Lindberg, Ole Christian Langvik og Magnus Indrevær med. Gutta var det laget med desidert høyest gjennomsnitt i hcp og presterte mye bra spill. Med uvanlig raske og store greener og mange lange hull ble det noen tøffe runder. Gutta endte til slutt på en 16. plass, men holdt humøret opp hele veien og var fast bestemt på at vi neste år skal krabbe noen plasser oppover på listen. På single runden dag 2 fikk vi mange gode resultater med blant annet senking av hcp.

Juniorledere og foreldre er veldig stolte av hvordan våre juniorer fremstod i turneringen. Med upåklagelig oppførsel representerte de klubben sin på en fin måte.
Takk for innsatsen. Neste år tar vi dem...
Postboks 99, 1740 Borgenhaugen