Historien - Skjeberg Golfklubb

Historien

Skjeberg Golfklubb

Hevingen Fritidspark fremstår som et resultat av et positivt samarbeid mellom fremsynte politikere i tidligere Skjeberg kommune og lokale golfinteresserte ildsjeler.

Hevingenområdet på 1000 mål ble opprinnelig kjøpt av Skjeberg kommune for bygging av boliger.  Så kom ideen om å bygge en fritidspark med golfbane i tilknytting til boligområdet. Prosjektet ble i hovedsak finansiert ved at kommunen solgte 150 mål til en privat investor, som igjen opparbeidet infrastruktur til 78 boligtomter for salg.

Hevingen fremstår i dag som en stor kulturell ressurs for Sarpsborg kommune.  Golfanlegget som leies av Skjeberg Golfklubb, er viden kjent for sine naturskjønne omgivelser ved Isesjø. Det er opparbeidet et nettverk av tur veier med lys i fritidsparken, slik at veiene kan benyttes hele året.  Det myldrer av mosjonister som løper eller går.  Skolene i nærområdet bruker veiene og området til friluftsaktiviteter for elevene.  Og ikke minst barna i barnehagene er flittige brukere av fritidsparken.  Om vinteren kjøres det opp skiløyper til stor glede for lokale skientusiaster.

Hevingen Fritidspark fremstår i dag som et meget attraktivt friluftsområde for befolkningen i Sarpsborg kommune.

Historikk

1985      De første planene om golfbane på Hevingen ble offentliggjort
1986      Skjeberg Golfklubb ble stiftet.
1986      Skjeberg Fritidspark ble etablert.
1987      Skjeberg Golfklubb ble tildelt kr.. 600.000 i STUI-midler.
1988      Golfbaneområdet formelt overlevert til Skjeberg Golfklubb.
1989      De første 8 hull innvies for spill.
1990      Golfbanen åpner for spill på 18 hull.
2002     Nytt klubbhus innvies.

Banearkitekt:  Jan Cederholm, Sverige

Styret 2016